Торта "Шарлота"

Торта "Шарлота" Лакомник

Изумително вкусен домашен десерт

Торта "Шарлота"
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

7 яйца

1 л мляко

2 ч.ч. захар

3 пълни с.л. брашно

2 с.л. какао прах

1 ч.ч. смлени орехи

2 с.л. желатин на прах

Начин на приготвянe

Разделят се белтъци от жълтъци. Белтъците се бият без захар. Жълтъците се разбъркват с миксер. Захарта, брашното и желатина се объркват и се прибавят към разбитите жълтъци, прибавя се по малко от млякото и се вари на водна баня да стане като крем. Сваля се от огъня и се изсипва върху разбитите белтъци. Дели се на три части – в едното се слага какаото, във второто – лимона и ванилията и в третото – орехите. Изсипва с е в охладена форма за кекс с лъжица, като се редуват различните видове.

Още по темата
Още по темата
Торта „Зебра”
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар. Жълтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар. Смесват се двете смеси и се разбъркват с дървена...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц